Cati este ca o soră mai mare. Copiii radiază în preajma ei. Cati este un pedagog desăvârșit.

curs catrinel cndb
Credit foto: CNDB

În fiecare după-amiază de marți, la Centrul Naţional al Dansului din Bucureşti se zboară, se înoată, se aleargă, se alunecă, se țopăie, se râde, se inventează povești, se exersează comunicarea verbală și cea non-verbală, se lucrează individual dar și în echipă.

În urma invitației din partea CNDB și prin bunăvoința profesoarei, coregrafei și kinetoterapeutei în formare Catrinel Catană, am participat la una din lecțiile de dans contemporan dedicate copiilor de la 6 la 8 ani.

Detaliile despre “cine”, “ce”, “cum”, “cât” pot fi așternute în multe zeci de rânduri, însă, (de)scriindu-le, le-aș sărăci de magie și de bucurie pură.

Lucrul pe care îl pot dezvălui este acesta: cursului nu-i lipsește nimic, iar Catrinel este omul potrivit la locul potrivit. O spun din perspectiva unui părinte cu preocupări pedagogice, a unui pasionat activ al dansului contemporan și din perspectiva unui adult-copil care iubește jocul și mișcarea.

Cati face totul cu pasiune. Cati nu este doar un pedagog desăvârșit; este un veritabil antrenor pentru corp, minte și spirit.

Cati știe când să fie dură și când să fie caldă. Știe când să fie serioasă și când să fie ghidușă. Iar fiecare copil primește atenția și încurajarea de care are nevoie, atunci când are nevoie.

curs catrinel1
Credit foto: CNDB

Deși mizează mult pe improvizație, pe adaptarea în funcție de reacțiile copiilor, jocurile propuse de Catrinel au cursivitate și coerență. Elemente din teatru și dans sunt combinate cu exerciții din kinetoterapie. Cu ajutorul lor sunt stimulate gândirea, vorbirea, mișcarea. Se pune accent pe creativitate, pe postura corectă a corpului, pe conștientizarea voinței care stă la baza oricărei mișcări, se pune accent pe comunicare non-verbală și pe interacțiune socială.

La finalul lecției de dans contemporan, fiecare copil a fost pus să-și întrebe corpul despre cum se simte; răspunsurile – “în formă”, “înfometat”, “transpirat”, “în triunghi”, “pregătit”, “binedispus”.

Aşadar, copiii cu vârste de la 6 la 8 ani o pot întâlni pe Catrinel Catană în fiecare marți, de la ora 17:30, la sediul CNDB din B-dul Mărăşeşti nr. 80-82.

Date de contact: cursuri@cndb.ro sau 0721 151 338.

Mai multe detalii despre programele CNDB pentru copii găsiţi pe site-ul www.cndb.ro.

Reclame