De curând, în biblioteca noastră și-a făcut loc o culegere de povești foarte speciale. Sunt șase povești care încurajează alimentația sănătoasă în rândul copiilor, prin consumul… nelimitat de legume. 😀

Poveștile au originalitate și sunt pline de umor, vocabularul folosit este unul foarte bogat, iar ilustrațiile ajută la stimularea atenției și imaginației copiilor.

Textele sunt scrise de pedagogul Luminița Alexandru, iar partea vizuală poartă semnătura Andei Cofaru. Cartea este însoțită de un CD cu cele șase povești (plus una) în interpretarea și lectura antrenantă a lui Cristi Ionescu.

De asemenea, cititorii au la dispoziție o mapă digitală ce cuprinde unele explicații privitoare la text și la CD, un mini-dicționar și o serie de activități educative.

Cartea a fost publicată inițial în limba engleză și a fost distinsă cu un premiu special la Beverly Hills International Book Awards.

V-am făcut curioși? Culegerea noastră se cheamă Poftă de povești, face parte din colecția Copilul Verde și a apărut recent la Editura Tandem Media.

Cartea vizează un public de peste 4 ani, însă poveștile au fost elaborate în urma unor ateliere de nutriție și viață sănătoasă, susținute de Luminița Alexandru, cu copii între 3 și 8 ani.

Pentru micuța A. (3 ani) lecturez pe sărite, alegând fragmentele cele mai amuzante. De departe, cea mai apreciată poveste este cea a lui Fintifliușcă, dinozaurul cel teribil de pofticios. Fintifliușcă nu se poate opri din mâncat legume și mereu cere câte două bucăți din fiecare soi.

Pofat de povesti - dinozaur

Partea vizuală ajută foarte mult textul. De la prima răsfoire, fără să aduc în discuție ilustrațiile, micuța A. mă oprea din lectură să-mi arate casele în formă de ciupercă, gardul din morcovi, cartofii deghizați în bolovani, pomii din buchete de broccoli.

În format audio, povestea care a prins-o pe A. cel mai mult este exact povestea care nu se regăsește în carte – „În pădurea cu alune”. S-a atașat aproape instant de cele două personaje principale – doi pitici. Că îi plac personajele e puțin spus, pentru că la fiecare altă poveste mă tot întreabă unde sunt acei doi pitici și ce mai fac ei. Dorm, mănâncă, se joacă? 🙂

Mapa de activități este plină de idei frumoase pe care abia așteptăm să le punem în practică la momentul potrivit.

Cu mare interes și mare poftă mă gândesc și la ce bunătăți vor conține următoarele titluri din seria Copilul Verde.

Sper că v-am făcut și pe voi curioși.

Irina

Pofta de povesti - coperta

Reclame