Cartea The little book of first experiences conţine nouă poveşti frumos ilustrate pe tema primelor experienţe din viaţa unui copil, cum ar fi mersul la dentist, mersul la grădiniţă, mutarea într-o casă nouă, un bebeluş nou în familie, un animal nou în familie.

Aceasta este cea de-a doua carte Usborne care ajunge în biblioteca noastră, datorită proiectului Micul Cititor. Mulțumim, Adina!

Fiecare poveste are în centrul acţiunii o familie cu doi sau trei copii. Doi fraţi fac cunoştinţă noua lor surioară, un băieţel care are o carie este tratat de către un dentist, unul dintre copii se îmbolnăveşte şi trebuie să fie operat, doi fraţi merg pentru prima oară la grădiniţă (în text apare school=şcoală, dar din ilustraţii se vede că e vorba de o instituție de învăţământ preşcolar), doi fraţi au fost invitaţi pentru prima oară la o petrecere cu costume, iar doi fraţi zboară cu avionul pentru prima dată.

În prezent, povestea pe care încerc să o fac a fi cea mai utilă şi mai simpatică pentru micuţa noastră este povestea despre mersul la dentist.

experiences

A. (2 ani şi 3 luni) se împotriveşte adesea spălatului pe dinţi. Nu îmi place să o spăl cu forţa, dar mai fac şi asta atunci când ultima masă a fost una dulce sau una cu carne.

Explicaţiile despre cum şi de ce trebuie să avem grijă de dinţii noştri par mai serioase atunci când am alături şi ilustraţiile din carte. Din păcate, A. nu se arată (încă) impresionată de ce i se întâmplă copilului cu dintele cariat. De obicei râde şi închide cartea.

Povestea preferată pare a fi cea despre prima zi la grădiniţă. Este cea mai veselă și mai dinamică dintre toate.

Cartea are un format mic, ideal pentru călătorii. Textele, formulate simplu şi clar, sunt scrise de Anne Civardi, iar ilustraţiile superbe sunt semnate de Stephen Cartwright.

instructiuni pentru parinti

Alte detalii despre cartea The little book of first experiences găsiți pe site-ul Editurii Usborne, iar pentru comenzi îi puteți scrie Adinei: miculcititor@gmail.com

Irina

Reclame