Cărțile cu animale și mașinile. Acestea sunt pasiunile curente ale micuței A. (la aproape 22 de luni).

Recent am început să sortăm și să comparăm animale în funcție de mediul în care trăiesc – în apă sau pe uscat. Cartea pe care acum o păstrăm mereu la îndemână ne-a fost oferită de Adina*: Peep inside animal homes.

IMG_5528În paralel cu răsfoirea cărții despre căsuțele animalelor, ne jucăm cu figurine. Unele vor să stea toată ziua în apă, altele nu. Zona uscată este reprezentată de un peisaj verde din fetru, iar pentru zona acvatică avem niște plăci de lemn pictate cu animale de tot felul – caracatiță, balenă, căluț de mare etc.

IMG_5524

Setul de plăci de lemn este însoțit și de câteva figurine pe care A. se pricepe să le pescuiască cu ajutorul undiței cu magnet. (Mulțumim mult, Raluca, pentru că ni l-ai împrumutat!)

IMG_5520Câteva din figurinele noastre din plastic se regăsesc și în cartea Peep inside animal homes: ursul, vulpea, maimuța, câinele, rața, calul, găina. Le alegem și le potrivim cu reprezentările din carte.

IMG_5525Cel mai mult zăbovim la paginile cu pești, de altfel paginile cel mai viu colorate. Micuța A. ia figurinele de plastic și le ascunde, pe rând, în spatele ferestrelor de hârtie ale cărții.

IMG_5527Cartea este destul de complexă pentru un copilaș de 21-22 de luni. În ea apar viețuitoare inedite, pe care nu le întâlnim în alte cărți: termite, pui de lilieci și mormoloci. Multe explicații le ținem pentru mai târziu. E o carte care o să ne bucure și peste câteva luni.

 

*Adina este organizator independent al Editurii Usborne. Ofertele speciale Usborne via Micul Cititor le puteți vedea aici. Adresa Adinei este: miculcititor@gmail.com

 

 

Reclame