După multe luni de eforturi meșteșugărești, proiectul de quiet book a ajuns la un rezultat final. Acesta este cadoul meu pentru aniversarea primului an din viața micuței A., cadou realizat chiar la timp.cover

Începând din luna februarie, am tot lucrat la cartea noastră cu jocuri, carte cunoscută prin alte țări sub numele de quiet book sau busy book, care e gândită în așa fel încât să poată să îi țină ocupați timp de minte bune pe micuții cu vârste de la 1,5 la 6-7 ani. Detaliile paginilor pot să surprindă personaje din povești, pot să propună activități logice / matematice sau activități de exersare a mișcărilor fine, pentru învățarea culorilor, animalelor, fructelor etc.

Pe site-uri serioase care vând produse făcute manual, precum Etsy, prețul pentru o astfel de cărticică (mult mai elegantă decât a noastră) poate ajunge și la 100 de dolari.

În demersul creativ mi-au fost alături Pinterest-ul și multe bloguri de mămici pricepute la lucrul manual. Am studiat peste 1000 de pagini din quiet book-uri, iar partea de concepție   s-a dovedit chiar mai grea decât realizarea propriu-zisă a cărții. Am petrecut multe ore la laptop, dar și la mașina de cusut. La final, pot spune că mă declar mulțumită de cum se prezintă cărticica noastră. Este realizată din fetru colorat, are șnururi, nasturi, panglică organza, elastic, bandă velcro (cu arici), un mic clește decorativ și sârmă plușată.

Pagina 1:  un circuit pentru mașinuță cu garaj și două poduri (pentru exersarea motricității fine și nu numai)

Pagina 2: o vază cu flori detașabile și fundă de antrenament (pentru exersarea motricității fine)

Această prezentare necesită JavaScript.

Pagina 3: un cadru de împletit/intercalat bucăți de material (pentru exersarea motricității fine)

Pagina 4: învățarea formelor geometrice și a culorilor, cu exersarea gândirii logice și a motricității fine

Această prezentare necesită JavaScript.

Pagina 5: baloane colorate cu nasturi de antrenament (la îmbrăcat) și clește (tot pentru exersarea motricității fine)

Pagina 6: puzzle pătrat cu 4 piese (pentru exersarea gândirii logice)

Această prezentare necesită JavaScript.

Paginile 7 și 8: brioșe de (a)sortat și de pus la cuptor (pentru exersarea gândirii logice și a motricității fine)

Această prezentare necesită JavaScript.

Pagina 9: melc în căutarea trifoiului pierdut; șnurul trecut prin inelele elastice trebuie să-i arate drumul cel bun (util pentru exersarea motricității fine și a gândirii logice)

Pagina 10: puzzle din trei bucăți, cu măr feliat, de pus în castronel (util pentru exersarea motricității fine și a gândirii logice)

Această prezentare necesită JavaScript.

Coperta 4:finalul apoteotic

Aștept și părerile voastre despre quiet book-ul nostru.

Noi ne pregătim de concediu, așa că vă dorim și vouă zile cât mai senine!

Irina

Reclame